Torbal

Torbal was één van de eerste sportkernen bij GSVT. Na enkele jaren van afwezigheid begon het bij sommigen weer te kriebelen en werd er gezocht naar geïnteresseerde spelers en gevonden. In juli 2019 was de sportkern torbal weer een feit.

Mede dankzij de steun van Home Monsheide vzw te Peer kon er opgestart worden met enkele spelers. De thuisbasis is de sporthal van Home Monsheide en momenteel wordt er om de 14 dagen op donderdag getraind. Onze voorzitter was in het verleden zelf ook een actief torbalspeler gaat zijn expertise nu doorgeven aan de nieuwe spelers.

Maar wat is torbal nu eigenlijk?

Torbal is een balsport die specifiek is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, al hoef je niet per se blind of slechtziend te zijn om de sport te beoefenen. Alle spelers zijn geblinddoekt, waardoor ze op een visueel gelijk niveau kunnen spelen. Het beoefenen van de sport vergt van de spelers een goede basisconditie, een groot oriëntatievermogen en een opperste concentratie.

Trainingsmoment.

Er zijn  tweewekelijks trainingen, telkens op donderdag van 16.45 tot 17.45 uur in de sporthal van Home Monsheide, Monsheide 4, 3990 Peer.

Meer info

over torbal via de volgende link: gsportvlaanderen.be/torbal

Heb je interesse? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kernverantwoordelijke: Jan Niesen,  0473 50 33 30,  jan.j.niesen@gmail.com

X