Tournoi de Rollingchairs à Verlaines

Enkele maanden geleden besloten we als team om onze krachten te bundelen en in te gaan op de uitnodiging van de Rollingchairs van Verlaines om deel te nemen aan hun 5 tegen 5 toernooi.

Gaan spelen bij onze Waalse collega’s voelt altijd als thuiskomen bij vrienden.  Hun taal klinkt wat anders maar we verstaan elkaar, ook zonder woorden. Samen onze sport mogen beoefenen schenkt al vreugde op zich. Doe daar nog een prachtige sporthal en zonnig terras bij en we blijven met veel plezier hangen. “Tous le monde aime… da, nie ?.”

De loting had voor ons beslist dat we onze voorronde zouden afwerken op terrein A tegen Cas Leuven, Girl Power en Vospo.  De eerste match stond om 11u15 en toch leek het alsof sommigen niet compleet uitgeslapen waren. Het tempo lag gelukkig niet te hoog en we loodste ons vlot door de voorrondes op weg naar de toernooi-finale, tegen Leuven Bears.

Om ons te verdiepen in veel tactische plannen of theorieën hadden we geen tijd. Het was tijd om uit onze winterslaap te komen. En jawel, het eerste punt was voor ons.

Wakker blijven en als team blijven samenwerken was noodzaak.

Veel verschil zat er niet op en dat bleek ook bij de 21-21 stand die bijna twee minuten lang op het bord bleef staan in de tweede kwart.  Daarna bleken de Leuven Bears iets meer trefzeker en lukte het scoren voor ons niet meer zo vlot.

Eindstand is bijzaak. Er waren sowieso veel mooie dingen te zien, en dan hebben we het niet alleen over de sportieve meiden van Girl Power. Hier en daar een schoon sjakos, een ferm stukje vlaai en een gratis poison of boison.  Het kon allemaal.  Samen sporten kan toch schoon zijn. Bedankt aan iedereen voor de sportieve inzet en de overgave !

Noteer alvast zaterdag 16 september 2023 voor ons eigen Yummie Toernooi, editie twee

.