Nieuwe torbalkern van start

Wellicht had je al gehoord van de plannen van GSVT om een nieuwe kern op te richten. Enige tijd geleden besloot onze vorige torbalkern immers om zelfstandig verder te gaan. Sindsdien kwamen mensen met een visuele beperking binnen GSVT niet meer aan hun trekken. Vooral bij onze voorzitter, zelf slechtziend, leefde de wens om daar wat aan te doen.

Toen Fiona Dreezen, medewerker van Home Monsheide in Peer, enkele maanden geleden aangaf mee haar schouders te willen zetten onder een project voor blinden en slechtzienden, greep Guido die kans met beide handen. Enthousiast als hij is, overtuigde hij Jan Niesen, GSVT-lid van het eerste uur, om ook mee te doen. Er mocht gratis gebruik gemaakt worden van de sporthal van Monsheide. Zo kreeg de nieuwe torbalkern stilaan vorm.

Enkele weken geleden dan, op donderdag 12 september, werd definitief van start gegaan. Het was meteen een aangename kennismaking met de spelers en een hele positieve ervaring. Guido zette zijn beste beentje voor als trainer. Fiona en Jan vingen het tekort aan spelers op. Er zijn voorlopig inderdaad nog maar vier spelers. En aangezien een torbalploeg uit drie spelers bestaat zijn er zes nodig om met twee ploegen tegen elkaar te kunnen oefenen. Kandidaat-spelers zijn dus van harte welkom. Je moet niet per sé een visuele beperking hebben. Ook normaal zienden kunnen meedoen. Iedereen is immers geblinddoekt.

Voortaan zijn er tweewekelijks trainingen, telkens op donderdag van 16u45 tot 17u45 in de sporthal van Home Monsheide, Monsheide 4, 3990 Peer. Heb je interesse? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Meer info over torbal via de volgende link: gsportvlaanderen.be/torbal

Jan Niesen
Kernverantwoordelijke torbal
0473 50 33 30
jan.j.niesen@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X