G-voetbaltornooi Vorselaar

Vorselaar, 31/03/18.

Het tweede voetbaltornooi van het huidig voetbalseizoen vindt vandaag plaats. Vorselaar. Het was misschien wel eventjes rijden vanuit Limburg, maar iedereen heeft het toch wel vrij goed gevonden. We wisten niet goed wat we ervan mochten verwachten, omdat dit de eerste keer was dat we meededen aan hun tornooi. Ter plekke aangekomen, viel ons onmiddellijk op dat het vrij goed georganiseerd was. Er waren tal van vrijwilligers die ons zo goed mogelijk verder hebben geholpen.

Normaal gezien was het de bedoeling dat het G-voetbaltornooi enkel voor U16-ploegen bedoeld was, maar omdat ze de vraag kregen van allerlei ploegen met diverse leeftijden, hebben ze ons ook toegelaten om te mogen meedoen.

In de eerste minuten van de eerste match, viel het ons al meteen op dat we ons niet moesten inhouden tegen de talentvolle jonge spelers. Al snel kwamen we 2-0 op achterstand tegen de thuisploeg. Zeker de eerste helft hebben ze ons alle hoeken van het veld laten zien. Tijdens de 10 minuutjes rust, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een oplossing gezocht als ploeg, hoe we de scheve situatie konden rechttrekken. Door passing over de grond, goed samenspel, en wat snellere combinaties, kwamen we al snel op gelijke hoogte door een mooie combinatie van Jeroen, Tom en Niels dat mooi in doel verwerkt werd door Nick. Een goede teamprestatie. Vorselaar wist niet meer waar eerst kijken, en verloor de controle over de match aan een goed combinerend GSVT Neerharen. In de laatste minuten viel dan toch de verlossende en verdiende 2-3 voor Neerharen. Een collectieve prestatie die ons een boost moest geven in het verdere verloop van het tornooi.

Toch kwamen we in de tweede match weer snel op achterstand. Gelukkig liet niemand zijn kopje hangen, en speelden we goed samen. 1-1 aan de rust. Na de rust kwamen we snel op voorsprong, 1-2. De tegenstander kwam goed druk zetten, waardoor we enkele goede saves nodig hadden van onze keeper, Bart, om op voorsprong te blijven. Plots was het beste er van af bij vele spelers van Neerharen, en kwam de tegenstand goed druk zetten. Een onhoudbaar schot voor Bart, bracht de stand weer gelijk 2-2. Toch kwamen we er in de laatste minuut van de wedstrijd nog 1 keer goed uit, en spurtten we naar voor. Na een hoekschop, kwam de bal, via een voet van een verdediger, terecht bij onze spits. Zowel hij, als de keeper stonden echter op het verkeerde been. De bal ging voor langs. De keeper besloot de bal snel uit te trappen. De diepe spits controleerde de bal en trof van ver raak. 2-3 werd de eindstand voor Kessel-lo.

Een ietwat minder puntje aan het tornooi, was dat we, zonder te rusten, onmiddellijk aan onze laatste match moesten beginnen. We kregen jammer genoeg geen tijd om de zure nederlaag te verwerken. Dat zag je ook aan de slechte collectieve prestatie van onze ploeg. 0-2 achter bij de rust.

Tijdens de rust probeerden we elkaar op te peppen. “Komaan, het is de laatste match van het tornooi! Alles geven!”, zeiden we tegen elkaar. Het had effect. Een groter verschil met onze ingesteldheid van de eerste helft kon er niet zijn. Bartje gooit de bal naar Bert, die vervolgens de bal paste naar Nick. Hij nam in een snel tempo de bal mee naar voor, gaf een goede pass aan Tom op de linkerflank, die de bal perfect in de voeten speelt van de vrijstaande Niels. 1-2! De 2-2 volgde al snel, na een gelijkaardige aanval van Dennis, Nick en Tom. Toch kregen we weer een domper op het einde van de match. Tegen de gang van het spel in, werd het plots 2-3, met nog maar twee minuten op de klok. We dachten tot het kalf verdronken was. Niets bleek minder waar! Onze verdedigers, Luc Dijordy en Dennis kwamen hoog druk zetten en veroverden de bal onmiddellijk. Een lange bal van Nick naar Bert, die Tom aanspeelde op de linkerflank, waarna hij onmiddellijk de bal speelde naar Niels, die de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette.

 

Na een verfrissende douche, een lekker hapje van de frietkraam die de organisatie gehuurd had, en een drankje in de kantine, volgende de prijsuitreiking. Iedereen kreeg een mooie attentie mee naar huis. We werden bedankt door de organisatie voor onze sportiviteit, wat altijd wel leuk is om horen, en om van zo ver naar hun tornooi te komen. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Tot ziens, Vorselaar! En hopelijk tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X