G-voetbal

Peer, 27/04/19.

Het eerste voetbaltornooi van dit kalenderjaar. Hoewel de weergoden ons niet goed gezind waren, keken alle spelers van GSVT Lanaken er ontzettend hard naar uit om weer enkele wedstrijdjes te spelen tegen andere sympathieke G-sporters.

Dat we weinig matchritme hadden, konden we allemaal merken in onze eerste wedstrijd tegen Lommel. Niemand wist goed waar hij moest lopen. Ook misten we de drive die ons al vaak wedstrijden heeft doen omkantelen. Toch een dikke pluim voor de inzet van al onze spelers! Met enkele mooie reddingen van onze doelman, Bart, konden we de schade beperken tot een 1-3 verlies.

Het kon alleen maar beter in onze volgende wedstrijden. Met dat de wolken boven Peer plaats maakten voor de zonneschijn, begon ook ons spelniveau te stijgen. Dat konden ook de toeschouwers zien. We geraakten beter op elkaar ingespeeld en vonden opnieuw vlot de weg naar doel, gelijk weleer. Onze tweede wedstrijd wonnen we overtuigend van Wijchmaal met 3-1 en ook in onze voorlaatste wedstrijd konden we vlot de drie punten binnenhalen. Dankzij een goed georganiseerd middenveld waar Tom overal te bespeuren was, en enkele mooie doelpunten van Dijordy en Niels, stuurden we Halen naar huis met een droge 3-0 eindstand.

Tot slot speelden we een leuke wedstrijd tegen Termien. Een fijn weerzien met een ploeg waartegen we al vaker hebben gespeeld. In het begin van de wedstrijd was iedereen van GSVT precies even het noorden kwijt. Al snel kwamen we 0-2 achter. Dat de teamspirit bij GSVT goed zit, viel zeker en vast te merken aan de mentaliteit van onze spelers na deze dubbele achterstand! In plaats van de kopjes te laten hangen, moedigden we elkaar aan en vonden we de drive terug van in de tweede en de derde wedstrijd. We maakten in een mum van tijd 2-2 gelijk. Door een onoplettendheid achterin, kwamen we nog even 2-3 achter, maar ook op dat moment bleven we de bal goed rondspelen. Al snel volgde de 3-3. Op het einde van de match hadden zowel Niels als Dijordy in de rebound, nog een grote kans om ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten, maar de bal wilde er maar niet in. Een terecht gelijkspel.

Na een verfrissende douche kregen we een leuk presentje van de organisatie van KRC Peer die alles in goede banen had geleid gedurende de hele dag. Via deze weg willen we KRC Peer dan ook van harte bedanken voor de goede begeleiding en we hopen van harte dat we ook volgend jaar welkom zijn op dit mooie gebeuren.

Westerlo (Michiel Nys Cup), 04/05/19.

Het is zover. Een tornooi waar alle spelers van GSVT Lanaken lang naar uit hebben gekeken. De Michiel Nys Cup in Westerlo.  Niet alleen was dit één van de best georganiseerde tornooien waar we ooit aan hebben mogen meedoen, ook kregen alle ploegen de gelegenheid om enkele wedstrijden af te werken op het A-plein van KVC Westerlo in “ ’t Kuipke”. We keken er allemaal naar uit om in het stadion te mogen voetballen van een voormalige eersteklasser, zowel jong als oud.

Het leek wel alsof GSVT Lanaken vleugels had gekregen door het hele gebeuren dat we ervaren hadden voor onze wedstrijden aanvatten. Niemand van ons was uit zijn concentratie te halen bij de aftrap van de eerste wedstrijd tegen Hofstade. Ook al bleef de eerste treffer nog even uit in de beginfase van de match, we stonden er als ploeg. Iets waar we zeker uit geleerd hadden na ons eerste tornooi van 2019 in Peer. Iedereen hield zich aan de vooropgestelde tactiek, niemand was egoïstisch. Door een fantastische teamprestatie konden we Hofstade verslaan met mooie 3-1 cijfers.

Ook onze tweede wedstrijd konden we op hetzelfde élan verderzetten. Wat een teamprestatie alweer. Balletje rondtikken, de vrije man zoeken en proper afwerken. Alsof we nooit anders gespeeld hadden. De uitslag van deze wedstrijd zegt alles, 5-1. Met 2 doelpunten van de man van de match, Bert Schrijvers!

De derde partij was er eentje om van in je haar te krabben. Hoewel we makkelijk op een zeer geruststellende 3-0 voorsprong kwamen met doelpunten van Niels en Dijordy, hebben we onverwachts en heel onbegrijpelijk de concentratie volledig verloren in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. We waren zelfs even zo het noorden kwijt dat we Heist hebben laten terugkomen tot 3-3 en ze zelfs een open kans gemist hebben om ons een 3-4 nederlaag aan te smeren. Iets wat gelukkig niet gebeurd is. We stonden weer met de voetjes op de grond.

De laatste wedstrijd tegen Halen hebben we terug volwassen aangevat. We wisten dat Halen zeker geen te onderschatte tegenstander was, na onze ontmoeting van een week geleden in Peer. Door goed te combineren en hun verdediging uit verband te spelen, hebben we de laatste wedstrijd van dit uniek voetbaltornooi winnend kunnen afsluiten met een mooie 3-1.

Twee trotse trainers van een team om U tegen te zeggen, een ploeg dat veel wilskracht uitstraalt en voor elkaar door het vuur gaat, een hechte band die gegroeid is doorheen de jaren. Dat is wat GSVT Lanaken vandaag heeft uitgestraald, een team dat veel respect krijgt van omstaanders, een G-voetbalploeg om trots op te zijn.

Dank aan de fantastische organisatie van dit onvergetelijk voetbaltornooi! Dat er nog veel edities mogen volgen van de Michiel Nys Cup. Wij zullen zeker en vast present zijn!

Bedankt voor deze geweldige dag, KVC Westerlo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X